Apám Kurva Gazdag

Az AKG tanulója blogot ír. Számára ez az iskola 'a legkisebb rossz'. Azokat a helyzeteket bocsátja vitára, amiket problémásnak lát.

Ezúton felhívja az Olvasó figyelmét, hogy a blog, amíg mást nem állít, nem tényeket, hanem szubjektív észrevételeket közöl! Problémákat vet fel, hol a szerző sajátjait, hol egy kisebb vagy nagyobb csoportét. Az már az Olvasó felelőssége, hogy mit kezd a felvetésekkel.

Fácsebukk/Arckönyv/Egyéb vicces elnevezés

Vélemények (a teljesség igénye nélkül)

És továbbra is azt javasolnám, hogy ne állj meg azon a ponton, hogy valamiről kijelented hogy szar. Írd le hogy hogyan lehetne jobb, ha már elszaródott. Illetve, ha látsz valamit a lejtőn megindulni, hogyan fordítanád meg. Ettől nem tűnnél okoskodónak, vagy más dolgába beledumálónak, sőt. (Cradle)

Sokunknak sokféle problémája van az iskolával, az iránnyal, amelyben ez az egész halad, és valóban nincsen olyan működő fórum, ahol ezeket megbeszélhetnénk. Az eredetileg e célra létrehozott intézmények, ahogy azt, kedves Luci, sokhelyütt leírtad, impotens, működésképtelen humbugnak bizonyultak [...] De persze kerülném a túlzott cinizmust, csakúgy, mint a kielemzésed, az önajnározás azonban - még ha jól tudom is, hogy nem annak szánod - azért csak önajnározás marad, ebben a minőségében pedig óhatatlanul visszatetszést kelt (sőt, helyenként nevetségessé tesz). (Radnóti András, via Facebook)

Ha a szerkesztő valóban egy diák, akkor elsősorban a tanárok számára szeretnék gratulálni, akik kinevelik a jövő számára perspektivikus és környezetét pozitívan formálni képes új generációt. Az előző cikkhez csak annyit, hogy mint a jelenlegi wikileaks.org eset is mutatja mindig is lesznek olyanok aki inkább el szeretnék kendőzni az igazat, de ott lesznek azok is, akik kiállnak azért. (Dr. Lenkei Noémi)

A szerzőnek (…) respect, hogy belsősként felvállal egy ilyen írást. Kár, hogy a mi sulinkban nem lehetett hasonló. Sok sikert! (boniem)

A blogod kell ennek az iskolának, és bár személy szerint nem mondanám hogy "így tovább", de élvezettel olvasom amiket írsz... (the.freeman42)

„…sok írással tudok azonosulni, bár nem biztos, hogy én is ugyanilyen drasztikus mértékekben gondolkodom. Mindenesetre jó olvasni más véleményt is, mint a sablondumát.” (Cselőtei István, via Facebook)

„Teljes mértékben támogatnék egy blogot, ami az iskoláról szól, és ami elemez, nem csak dicsér, ez a jelenlegi viszont sajnos hazug és félrevezető, intoleráns, bántó.” (Baranyai István)

„Azt hittem, hogy csak én vagyok túl kritikus, és velem van a baj, de ezek szerint nem.” (Nussi)

„Értem én, hogy a blogod pusztán építő jellegű kritika kíván lenni, de többet használnál ha mondjuk elárvult madárfiókák fölé emelnél fedelet (…) jó ahogy csinálod, azzal nem értek egyet, amit csinálsz. Mert egy jó kritikai érzékkel rendelkező valakinek - márpedig te ilyennek tűnsz - rengeteg dolog van amit érdemes is hosszabban górcső alá venni. Villon se az orrtúrástól vált korának krónikásává... ” (Léderer Balázs)

Posztodban nem a tantárgy blokk, hanem sokkal inkább a tantárgyakat tanító tanárok (köztük az én személyem) kritizálására helyezted a hangsúlyt, és erről nem állt szándékomban veled vitát folytatni, véleményt cserélni. (Hegymegi Mariann)

„Ez voltaképp olyan, mint egy nyilvános tanárértékelés.” (egy évfolyamtársam véleménye)

Szigorúan személyiségközpontú címkék

abszurd (12) ajtó (8) akg karácsony (3) akg szülinap (2) akg terminológia (24) alkotóház (3) alkotókör (8) amiről nem beszélünk (8) angol (3) apró (1) az osztály (film) (4) becstelenség (2) bedemárton (3) belső (7) bevezetés (2) cigaretta (7) csengő (5) csibe (8) diákság (16) differenciálás (2) dolgozat (7) e. (3) egy átlagos nap (6) ének (3) érettségi (1) erőszak (1) értékelés (13) ezmegaz (17) f. (5) fesztivál (5) filozofálgatás (8) frissítés (1) go (1) gyik (2) h. (5) házi feladat (1) heti (1) heti apró (10) hipokrita (7) hozzáállás (20) hülyegyerekek (2) humor (1) i. (1) informatika (3) irodalom (2) iskolaújság (5) j. (2) jócucmák (9) jokkmokk (1) k. (1) képességek (1) kisebbségben (1) kisszínes (4) komment (1) kommunikáció (11) komoly (19) korlát (7) közgáz (5) közösség (15) kreatív (8) külvilág (1) l. (4) liberál (18) m. (2) matek (1) matematika (2) média (7) mi. (1) mindennapi naplólapok (14) mo. (2) n. (2) nagy lépés előre (2) német (5) népnevelde (3) nevelés (9) nó. (1) nyelviév (8) nyitás (1) nyitótábor 11 (3) o. (1) offtopik (1) oldalak (1) óráról órára (19) ötlet (3) p. (1) pályázat (1) patrónus (15) pedagógiai program (3) petyhüdt kéz (12) póker (1) portás (1) posztlista (1) projekt (1) r. (2) rajz (3) reakció (19) rendszer (21) restauráció (5) st. (1) számolgatás (2) szemforgatás (8) szervezés (23) szimptómák (10) szolgálati közlemény (29) szülő (1) t. (3) tábor (1) tanár (10) témahét (5) termtud (5) testnevelés (4) tizenkettedik (1) történelem (3) vendégszerző (4)

Utolsó kommentek

  • TooNormal: @szegfű77: Köszönöm, hogy reagáltál :) Közben már elköltözött a blog (ide: alternativity.postr.hu/... (2011.06.14. 21:42) Tanárértékelés
  • szegfű77: Szia, mint épp értékelésben lévő tanár írok Neked.:) Igen kétévente van egy felülvizsgálat, ami l... (2011.06.08. 08:08) Tanárértékelés
  • akghibrid: Természetesen nem kívánok veled párbeszédet folytatni, mivel az általad használt stílus rendkívül ... (2011.03.12. 18:48) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @TooNormal: Csak annyit tennék még hozzá(d) befejezésképp, hogy a levél szerint az elzárkózás első... (2011.03.12. 18:37) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @baranyaiistvan: István, szerettem volna, ha ennek a kis vitánknak "szépen" lehetett volna vége, d... (2011.03.12. 18:25) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • Utolsó 20

Az az enyhe egoizmus

2010.06.29. 12:47 TooNormal

Kaptam pár mellékes kérdést, egyébkéntet, miegymást pár osztálytársamtól, akiknek megmutattam ezt a blogot. Úgy érzem, gyorsan helyre kell tennem ezt a kérdéskört, hátha másban is felmerült, netán fel fog merülni.

Amikor felemlegetem, hogy én amúgy is remekül tudom az anyagot, vagy sosem lestem, vagy külön dolgoztam magasabb szintű anyagon más teremben, azt nem az önseggnyalás okán írom be. Egyszerűen a tény, hogy tudom az anyagot, sok mindentől elzár. Nem tudom értelmezni, amikor F.-et pocsék tanárnak nevezik, s fontosnak érzem odaírni, miért nem a saját gondolataim közlöm. Nem tudom, milyen az, amikor pofátlanul lehet lesni egy énektanárnál, mivel sosem lestem. Nem tudom, milyen az, amikor órákat kell a tankönyv felett ülni otthon, vagy a tenyeremre írni egy képletet – sosem szorultam ugyanis rá ezekre.
 
Nem a saját zsenialitásom akarom ilyenkor kiemelni. Egyszerűen megmutatom, mi az, amihez nem tudok hozzászólni és miért. Azt is írhatnám, hogy nem tudtam, hol lehetett kiszökni az iskolaépületből, én ugyanis nem cigizem ebédszünetben (erről később, hosszú a nyár). Az entellektüel-erkölcsös-minifelnőtt életmódom miatt nem egy dologból kimaradok, s bár egyáltalán nem bánom (legfeljebb néha magányosnak érzem magam), el kell ismernem, hogy vannak olyan témák, mikről csupán homályos elképzelésem létezik és létezhet és ezek valószínűleg nem is felelnek meg a valóságnak.
 
Hogy mindemellett miért mondom el mindennek az AKG-t és miért írok blogot, melynek mottója szerint ez az iskola járatta le számomra a liberalitást? Erről és sok minden másról majd akkor, ha már bemutattam azt a környezetet, ahol eltöltöm dolgos iskolaéveim. Szükségesnek érzem, hogy tudjátok, hol történnek azok a dolgok, amikről majd írni fogok. Stay tuned. Hosszú a nyár és oly sok mindenről tudok még mesélni…

A bejegyzés trackback címe:

https://apamkurvagazdag.blog.hu/api/trackback/id/tr342112754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

whytrimort 2010.07.02. 03:27:31

Kedves, drága L!

Egy kritika akkor hiteles egy közösségről, ha azt belülről ismerjük.
Ha tisztában vagyunk motivációjával, gondjaival, lehetőségeivel stb. Te ennek félig megfelelsz. Akkor fogsz teljesen megfelelni, ha eltűnik az "entellektüel-erkölcsös-minifelnőtt" nevezetű hűvös, távolságtartó várfal (Igaz, szavaidban láttam az önkritika halovány fényét).
Mert az "akg-s élet" nem csupán a tanórák keretein belülre szűkül. Ezért is olyan különleges iskola.

Igen, az AKG nem a fénykorát éli. Mint ahogy a liberalizmus sem. Azonban, egy "szőrös orrú" ismerősünk szavaival élve: "Az AKG nem liberális, hanem személyközpontú". A kettő hasonlít, de nem ugyanazt fedik.

Sok mindenben egyetértünk. Tényleg sokban. Azonban nem te vagy a jófiú, és nem mi a rosszak.
Bárcsak ilyen egyszerű lenne.

A "Hátsó Sor" egyik tagja (A)

U.I. - ezt a beszélgetést szívesen folytatnám e-mail-ben, ha már van rá egy nyarunk, hogy vélemények mögé bújtatott bunkókkal ütlegeljük egymást.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.02. 14:03:42

@whytrimort: Örömmel cserélek véleményt, írj nyugodtan. Ha öntudatlanul azt a képet festem, hogy én vagyok az angyalka, akkor valamit rosszul írok.

Ó és a blog nem arról fog szólni, ki hogyan tart órát és ki hogy tanul. Ez mindenki magánügye. Amit ki akarok írni, az az, hogy például miért csak most hívják össze az iskolabíróságot és hogy jutottunk a csengőig és a sietve lezajlott patrónusváltásig.
Ez zavar a jelen AKG-jában leginkább :)

FehérAnna 2010.07.03. 19:03:23

nem tudom, h ezt a blogot külsősöknek is írod-e, vagy csak AKG-soknak(bár ez egy nyílt poszt=)).
bizonyára én vagyok a tájékozatlan, de ez milyen iskola? hol van ez?
(ha esetleg ez egy másik posztban le lenne írva, akkor bocs és majd megkeresem)
kösz

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.03. 20:57:23

Külsősöknek, belsősöknek, magamnak egyaránt. :)
A suli egy személyiségközpontú gimnázium, weboldala: www.akg.hu/, szerintem itt minden részletesebben le van írva a "felszínről" mint ahogy én el tudom mondani neked :)

u.i.: Ne felejtsd el megnézni a Szimptómák posztokat.

Nussi 2010.07.03. 21:55:18

@TooNormal: Iskolabíróság...? Az mire való?

N.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.03. 22:34:36

@Nussi: Eh, a remekül felépített sorrendiségem most szét is ment ;) Az iskolabíróságról hamarosan kirakok egy posztot :)

FehérAnna 2010.07.04. 10:07:41

@TooNormal: most nézem meg az oldalt....a Szimptómákat is megkeresem majd.:)
Amúgy sztem jók az ilyen blogok,mint a tied is.
Sok sikert!

FehérAnna 2010.07.04. 10:12:59

Az évfolyamoknak nevük is van??! mint pl:GyalogGalopp évfolyam?

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.04. 14:46:47

@FehérAnna: Köszönöm, remélem, lesz ;)
Az évfolyamnevek egyébként a kupacnevekből állnak össze.

Nussi 2010.07.05. 23:20:38

@TooNormal: Köszi :] Egyébként azt hiszem, nálam ott "bukott" az iskola, amikor mondták, hogy "Itt mindent meg lehet beszélni, itt mindent tolerálnak, stb.stb.stb." aztán ez valahogy a gyakorlatban nem működött olyan jól.

N.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.06. 20:11:42

@Nussi: Önismétlés, tudom, de erről is lesz poszt. :D

Nussi 2010.07.07. 22:31:23

@TooNormal: Rendben, várom :]

Örülök, hogy Latz megmutatta a blogodat. Azt hittem, hogy csak én vagyok túl kritikus, és velem van a baj, de ezek szerint nem ;] A többi diáknak mi a véleménye? Mert kívülről ez egy nagyon szeretnivaló cukormáznak tűnik...

Egy kérdésemre válaszolj légyszíves (vagy írj róla posztot). Hogy van az, hogy ez egy elég laza iskola (az írásaidból legalábbis az derül ki), mégis iszonyatosan jó a felvételi arány? Költségtérítéses képzés? Vagy mindenki szuperzseni?

N.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.07. 23:09:13

@Nussi: A többi diák? A kevés kritikus alkatot leszámítva imádják.
Az alsóról meg olyan poszt lesz, hogy csak úgy füstöl. Szponzori helyek, hogy rohadnának meg...

Nussi 2010.07.08. 19:50:35

@TooNormal: És kik a kritikusabbak? Akiknél anyuapu valaki, vagy akiknél anyuapu "egyszerű" ember?

Én a felsőoktatási felvételire gondoltam... A szponzori helyekről hallottunk egy-két dolgot.

N.

Nussi 2010.07.08. 19:52:49

@TooNormal: És kik a kritikusabbak? Akiknél anyuciapuci valaki, vagy akiknél anyuapu "egyszerű" ember?

Én a felsőoktatási felvételire gondoltam. Állítólag a végzős osztályok 97-98%-át felveszik az egyetemre/főiskolára.

A szponzori helyekről hallottunk egy- két dolgot.

N.

Frick László Emlékzenekar 2010.07.09. 05:36:23

@FehérAnna: Ez tényleg jó kérdés. Nem tudom, eszik-e, afar vagy issza ez az iskola, de a belterjében a nagyáltalános[külterj-t] kéne megfoni vagy kiírni, hogy ez magánblog. Ugyanis a kajánlóból jöttem ide.
Azt sejtvén, hogy a gründoláskor elhangzott:
"Válasszuk valamilyen módszer iskolájának, akkor többet fizetnek a palik. A Waldorf jó lesz?"

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.09. 15:25:54

@Frick László Emlékzenekar: Öööö, kaphatnék egy koherens mondatot? Nem igszán értem, mire gondol(sz). :) Mivel van baj és mi?

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.10. 21:31:12

@Nussi: Nagyon kevés a kritikus alkat, és tapasztalatom szerint rajtam kívül mindenki hozzá szokta tenni, hogy "de...". Vagy mentő, vagy enyhítő körülményeket, de mindenki keres.

És komolyan kérdezed, vannak-e olyan AKG-sok, akiknél anyuciapuci "egyszerű" ember? Költséges ez a drága kis iskola, kedvesem :P

Nussi 2010.07.10. 22:48:40

@TooNormal: Hát, nem tudom. Egész évben egy srácot láttam, akiről az jött le, hogy anyuciapuci "egyszerű" ember. Vagy hogy mondjam...? Áh, mindegy :]

N.

Nussi 2010.07.11. 12:14:10

@TooNormal: Zavarba hozol, pedig az nagyon kevés embernek szokott sikerülni.

Szóval a srác úgy volt "egyszerű", hogy nem lógott az iPhone a zsebéből, nem a legutolsó divat szerint volt felöltözve, nem úgy nézett ki, mint aki most lépett ki egy divatmagazin második oldaláról. Sőt, ha jól emlékszem egy Harcos póló volt rajta, ami még jobban meglepett...

Egyébként csak egy apró szösszenet: megfigyeltük, hogy a termekben nincs kirakva se a címer, se a Himnusz. Ennek van valami különösebb oka?

N.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.07.11. 13:42:14

@Nussi: Ó, pardon. Azt hittem, a sok hülye egyikével találkoztál :D

Ami a Himnuszt és a többit illeti, nem tudok hozzászólni, egyik iskolában sem volt kinn, ahol megfordultam az elmúlt tíz évben :)

Nussi 2010.07.11. 17:08:47

@TooNormal: Hát, olyannal is találkoztam. Rádióinterjút kellett csinálni, és azt mondta nem válaszol, mert el van kenődve a sminkje, és mit fognak róla gondolni... Mert látszani fog a rádióban.

N.

Nussi 2010.07.11. 20:13:56

@TooNormal: Örülök, hogy sikerült mosolyt csalnom az arcodra ;]

N.
süti beállítások módosítása