Apám Kurva Gazdag

Az AKG tanulója blogot ír. Számára ez az iskola 'a legkisebb rossz'. Azokat a helyzeteket bocsátja vitára, amiket problémásnak lát.

Ezúton felhívja az Olvasó figyelmét, hogy a blog, amíg mást nem állít, nem tényeket, hanem szubjektív észrevételeket közöl! Problémákat vet fel, hol a szerző sajátjait, hol egy kisebb vagy nagyobb csoportét. Az már az Olvasó felelőssége, hogy mit kezd a felvetésekkel.

Fácsebukk/Arckönyv/Egyéb vicces elnevezés

Vélemények (a teljesség igénye nélkül)

És továbbra is azt javasolnám, hogy ne állj meg azon a ponton, hogy valamiről kijelented hogy szar. Írd le hogy hogyan lehetne jobb, ha már elszaródott. Illetve, ha látsz valamit a lejtőn megindulni, hogyan fordítanád meg. Ettől nem tűnnél okoskodónak, vagy más dolgába beledumálónak, sőt. (Cradle)

Sokunknak sokféle problémája van az iskolával, az iránnyal, amelyben ez az egész halad, és valóban nincsen olyan működő fórum, ahol ezeket megbeszélhetnénk. Az eredetileg e célra létrehozott intézmények, ahogy azt, kedves Luci, sokhelyütt leírtad, impotens, működésképtelen humbugnak bizonyultak [...] De persze kerülném a túlzott cinizmust, csakúgy, mint a kielemzésed, az önajnározás azonban - még ha jól tudom is, hogy nem annak szánod - azért csak önajnározás marad, ebben a minőségében pedig óhatatlanul visszatetszést kelt (sőt, helyenként nevetségessé tesz). (Radnóti András, via Facebook)

Ha a szerkesztő valóban egy diák, akkor elsősorban a tanárok számára szeretnék gratulálni, akik kinevelik a jövő számára perspektivikus és környezetét pozitívan formálni képes új generációt. Az előző cikkhez csak annyit, hogy mint a jelenlegi wikileaks.org eset is mutatja mindig is lesznek olyanok aki inkább el szeretnék kendőzni az igazat, de ott lesznek azok is, akik kiállnak azért. (Dr. Lenkei Noémi)

A szerzőnek (…) respect, hogy belsősként felvállal egy ilyen írást. Kár, hogy a mi sulinkban nem lehetett hasonló. Sok sikert! (boniem)

A blogod kell ennek az iskolának, és bár személy szerint nem mondanám hogy "így tovább", de élvezettel olvasom amiket írsz... (the.freeman42)

„…sok írással tudok azonosulni, bár nem biztos, hogy én is ugyanilyen drasztikus mértékekben gondolkodom. Mindenesetre jó olvasni más véleményt is, mint a sablondumát.” (Cselőtei István, via Facebook)

„Teljes mértékben támogatnék egy blogot, ami az iskoláról szól, és ami elemez, nem csak dicsér, ez a jelenlegi viszont sajnos hazug és félrevezető, intoleráns, bántó.” (Baranyai István)

„Azt hittem, hogy csak én vagyok túl kritikus, és velem van a baj, de ezek szerint nem.” (Nussi)

„Értem én, hogy a blogod pusztán építő jellegű kritika kíván lenni, de többet használnál ha mondjuk elárvult madárfiókák fölé emelnél fedelet (…) jó ahogy csinálod, azzal nem értek egyet, amit csinálsz. Mert egy jó kritikai érzékkel rendelkező valakinek - márpedig te ilyennek tűnsz - rengeteg dolog van amit érdemes is hosszabban górcső alá venni. Villon se az orrtúrástól vált korának krónikásává... ” (Léderer Balázs)

Posztodban nem a tantárgy blokk, hanem sokkal inkább a tantárgyakat tanító tanárok (köztük az én személyem) kritizálására helyezted a hangsúlyt, és erről nem állt szándékomban veled vitát folytatni, véleményt cserélni. (Hegymegi Mariann)

„Ez voltaképp olyan, mint egy nyilvános tanárértékelés.” (egy évfolyamtársam véleménye)

Szigorúan személyiségközpontú címkék

abszurd (12) ajtó (8) akg karácsony (3) akg szülinap (2) akg terminológia (24) alkotóház (3) alkotókör (8) amiről nem beszélünk (8) angol (3) apró (1) az osztály (film) (4) becstelenség (2) bedemárton (3) belső (7) bevezetés (2) cigaretta (7) csengő (5) csibe (8) diákság (16) differenciálás (2) dolgozat (7) e. (3) egy átlagos nap (6) ének (3) érettségi (1) erőszak (1) értékelés (13) ezmegaz (17) f. (5) fesztivál (5) filozofálgatás (8) frissítés (1) go (1) gyik (2) h. (5) házi feladat (1) heti (1) heti apró (10) hipokrita (7) hozzáállás (20) hülyegyerekek (2) humor (1) i. (1) informatika (3) irodalom (2) iskolaújság (5) j. (2) jócucmák (9) jokkmokk (1) k. (1) képességek (1) kisebbségben (1) kisszínes (4) komment (1) kommunikáció (11) komoly (19) korlát (7) közgáz (5) közösség (15) kreatív (8) külvilág (1) l. (4) liberál (18) m. (2) matek (1) matematika (2) média (7) mi. (1) mindennapi naplólapok (14) mo. (2) n. (2) nagy lépés előre (2) német (5) népnevelde (3) nevelés (9) nó. (1) nyelviév (8) nyitás (1) nyitótábor 11 (3) o. (1) offtopik (1) oldalak (1) óráról órára (19) ötlet (3) p. (1) pályázat (1) patrónus (15) pedagógiai program (3) petyhüdt kéz (12) póker (1) portás (1) posztlista (1) projekt (1) r. (2) rajz (3) reakció (19) rendszer (21) restauráció (5) st. (1) számolgatás (2) szemforgatás (8) szervezés (23) szimptómák (10) szolgálati közlemény (29) szülő (1) t. (3) tábor (1) tanár (10) témahét (5) termtud (5) testnevelés (4) tizenkettedik (1) történelem (3) vendégszerző (4)

Utolsó kommentek

  • TooNormal: @szegfű77: Köszönöm, hogy reagáltál :) Közben már elköltözött a blog (ide: alternativity.postr.hu/... (2011.06.14. 21:42) Tanárértékelés
  • szegfű77: Szia, mint épp értékelésben lévő tanár írok Neked.:) Igen kétévente van egy felülvizsgálat, ami l... (2011.06.08. 08:08) Tanárértékelés
  • akghibrid: Természetesen nem kívánok veled párbeszédet folytatni, mivel az általad használt stílus rendkívül ... (2011.03.12. 18:48) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @TooNormal: Csak annyit tennék még hozzá(d) befejezésképp, hogy a levél szerint az elzárkózás első... (2011.03.12. 18:37) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @baranyaiistvan: István, szerettem volna, ha ennek a kis vitánknak "szépen" lehetett volna vége, d... (2011.03.12. 18:25) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • Utolsó 20

A másod-nem-közlés esete a bloggerrel

2011.03.11. 23:20 TooNormal

Cikkem az üres címlapról nem fog megjelenni az iskolaújságban. Elsősorban azért, mert a cirka egy tucat diák és egy tanár által szerkesztett, havi nemrendszerességgel megjelenő, csak az iskolában árusított lap fontossága teljes tudatában nem vállal másodközlést. Másodsorban azért, mert a jelek szerint cúna és gonosz vagyok. A levélből kiviláglik, hogy a szerkesztőségnek nem sikerült megértenie írásomat, ugyanis inkább kontextusából kiemel egy szót („agymosott”) ahelyett, hogy elgondolkodna felvetésemen, miszerint a szerkesztőség állásfoglalása a médiatörvény kapcsán talmi és jelentéktelen.

Kedves Kelemen Csaba Herkules!
 
A blogodon megjelentetett cikked szerkesztőségünk nem fogja újraközölni. Amennyiben valóban ezt szeretted volna, nem teszed közzé a cikket, csak akkor, ha elutasításra találsz – ezt így szokás a médiában. Másodközléssel lapunk nem foglalkozik, ez csak olyan esetben fordulhatna elő, ha egy cikknek különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk.
 
A másodközléstől való elzárkózás annak is köszönhető, ahogy szerkesztőségünk tagjairól a cikkben beszélsz (pl. agymosottak), és ahogy a cikkben említesz fel az olvasók számára érthetetlen, sejtelmes utalásokat („Google és Mr. Page barátunk”). A cikked nem vitairat, hanem lekicsinylő, felsőbbrendű kinyilatkoztatás, így ezzel a stílussal vitába szállni sincs szándékunk. Ez a stílus maradjon a blogod jellemzője, mi egységesen úgy gondoljuk, hogy nem támogatjuk ennek a durva stílusnak az elterjesztését.
 
Felelős szerkesztőnk válasza viszont a blogodon olvasható, azt már több mint egy hónapja nem méltattad válaszra.
 
Válaszlevelünk publikálásához hozzájárulunk.
 
A Szubjektív szerkesztősége
Idézek magamtól: „Olyan állásfoglalás ez, ami csupán utánzat és nem eredeztethető a szerkesztőség egységes világképéből (ilyen nincs és nem is lehet ebben az életkorban, kivéve agymosás után)” – senkiről nem írtam, hogy agymosott lenne. Ellenkezőleg, azt írtam, hogy a szerkesztőség egységes állásfoglalása a médiatörvény kapcsán talmi és jelentéktelen – erre válaszolni talán még fontosabb lenne, mint egy pejoratív szóba kontextusán kívül belekapaszkodni.

A „sejtelmes utalásokat”, ahogy egy szerkesztett újságban szokás, ki lehetett volna szerkeszteni.
 
Az, hogy azt írtam a felelős szerkesztőnek: övé az utolsó szó, nem azt jelenti, hogy nem méltattam válaszra.
 
Köszönöm mindenkinek, aki követte a „címlap-sztorit”. Szerintem érdekes történet volt, még ha a vége kiábrándító is lett.
 
Hogy Várnai Lászlót idézzem: maradt a blogolás. Nekem tökéletesen megfelel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apamkurvagazdag.blog.hu/api/trackback/id/tr562732284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akghibrid · https://akghibrid.wordpress.com/ 2011.03.12. 10:22:10

Csak a tények: a szerkesztőség tett egy egységes állásfoglalást szerkesztőségi cikkében. Erre a reakciód: ilyen nincs és nem is lehet ebben az életkorban, kivéve agymosás után. A stílus maga az ember.

Hogy miért lehet és kell a közélettel foglalkozni egy iskolai magazinban, és hogy miért tévedés mindaz, amit írtál (pl. hogy kizárólag politikai oldalhoz kapcsolod a médiatörvény kérdését), azt megírtam, erre nem érkezett reakció - nem túl elegánsan kiléptél a vitából, gondolom további érvek hiányában.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.03.12. 18:25:23

@baranyaiistvan: István, szerettem volna, ha ennek a kis vitánknak "szépen" lehetett volna vége, de ha már ismét megvádoltál valamivel, ami nem igaz, muszáj vagyok neked válaszolni.

Ha azt állítod, hogy a szerkesztőség tagjai (nyolcadik-tizedik osztályos fiatalok) kellő érettséggel és tájékozottsággal rendelkezzenek ahhoz, hogy egy médiatörvény előnyeit és hátrányait objektíven megítéljék, ez szíved joga. Szerintem ez az állásfoglalás talmi és megjelenésének helyéből és formájából adódóan fontoskodó és jelentéktelen.

Érvekről nem beszélhetünk, mert nem foglalkoztál velük. Nem foglalkozol azzal a felvetésemmel, hogy egy, alapvetően filmkritikákkal teletűzdelt iskolai magazinba miért nem illik egy ilyen megnyilvánulás, nem foglalkozol azzal a felvetésemmel, hogy egy ilyen megnyilvánulás milyen világnézeti kérdéseket vet fel (még csak nem is feltétlenül politikait), hogy ez bizonyos egyénekhez és az iskolához hogyan kapcsolódik, illetve kapcsolódhat... de mindemellett, illetve mindehelyett belekapaszkodsz az "agymosott" szóba, amit ismételten kontextusán kívül értelmezel.

Az, hogy neked adtam meg az utolsó szót, már csak azért sem "nem túl elegáns", mert előre tettem meg mindezt. Akkor és most sem akartam/akarok belefolyni egy olyan vitába, ami már az én gyomromnak is sok.

Első kommentjeid óta sajnos nagyon vádaskodó lettél, s bármennyire is megtisztel, hogy egy tanár ennyit foglalkozik a feltevéseimmel, a stílusod és lényegkerülésed (a fél kettes írásom egy remek példa az utóbbira) miatt már nem látom értelmét az interakciónknak. Párbeszéd, azt hiszem, már régóta nem zajlik köztünk.

Most is neked hagyom meg az utolsó szót, ugyanis kommentelési "történelmed" során soha semmilyen formában nem fordult elő, hogy beismertél volna egy tévedést vagy bármiben is igazat adtál volna nekem, így úgy érzem, felesleges érveimet és elképzeléseimet személyesen veled kicserélnem.

Kommentjeidet természetesen továbbra is szívesen várom jómagam, s az olvasóim is. Rendkívül tanulságosak.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.03.12. 18:37:38

@TooNormal: Csak annyit tennék még hozzá(d) befejezésképp, hogy a levél szerint az elzárkózás elsődleges oka amúgy sem ez, hanem a másodközlés volt...

akghibrid · https://akghibrid.wordpress.com/ 2011.03.12. 18:48:17

Természetesen nem kívánok veled párbeszédet folytatni, mivel az általad használt stílus rendkívül idegen tőlem, arra a "lekicsinylő, felsőbbrendű", lekezelő hangnemre, amit használsz, nem lehet, nem is érdemes adekvát választ adni.

Az olvasóidat viszont érdemesnek tartom tájékoztatni, rávilágítani a tévedésekre, csúsztatásokra, még akkor is, ha nemtelen jelzőkkel próbálod ezt a szándékomat hitelteleníteni.

Ismét csúsztatással próbálod igazad védeni, hiszen nem igaz az, hogy nem foglalkoztam érvekkel. Viszont ahogy korábban, úgy ezekre most sem reagáltál, ismét a "nem túl elegáns" kilépéssel fejezed be a számodra kényelmetlenné vált téma tárgyalását. Ám legyen.
süti beállítások módosítása