Apám Kurva Gazdag

Az AKG tanulója blogot ír. Számára ez az iskola 'a legkisebb rossz'. Azokat a helyzeteket bocsátja vitára, amiket problémásnak lát.

Ezúton felhívja az Olvasó figyelmét, hogy a blog, amíg mást nem állít, nem tényeket, hanem szubjektív észrevételeket közöl! Problémákat vet fel, hol a szerző sajátjait, hol egy kisebb vagy nagyobb csoportét. Az már az Olvasó felelőssége, hogy mit kezd a felvetésekkel.

Fácsebukk/Arckönyv/Egyéb vicces elnevezés

Vélemények (a teljesség igénye nélkül)

És továbbra is azt javasolnám, hogy ne állj meg azon a ponton, hogy valamiről kijelented hogy szar. Írd le hogy hogyan lehetne jobb, ha már elszaródott. Illetve, ha látsz valamit a lejtőn megindulni, hogyan fordítanád meg. Ettől nem tűnnél okoskodónak, vagy más dolgába beledumálónak, sőt. (Cradle)

Sokunknak sokféle problémája van az iskolával, az iránnyal, amelyben ez az egész halad, és valóban nincsen olyan működő fórum, ahol ezeket megbeszélhetnénk. Az eredetileg e célra létrehozott intézmények, ahogy azt, kedves Luci, sokhelyütt leírtad, impotens, működésképtelen humbugnak bizonyultak [...] De persze kerülném a túlzott cinizmust, csakúgy, mint a kielemzésed, az önajnározás azonban - még ha jól tudom is, hogy nem annak szánod - azért csak önajnározás marad, ebben a minőségében pedig óhatatlanul visszatetszést kelt (sőt, helyenként nevetségessé tesz). (Radnóti András, via Facebook)

Ha a szerkesztő valóban egy diák, akkor elsősorban a tanárok számára szeretnék gratulálni, akik kinevelik a jövő számára perspektivikus és környezetét pozitívan formálni képes új generációt. Az előző cikkhez csak annyit, hogy mint a jelenlegi wikileaks.org eset is mutatja mindig is lesznek olyanok aki inkább el szeretnék kendőzni az igazat, de ott lesznek azok is, akik kiállnak azért. (Dr. Lenkei Noémi)

A szerzőnek (…) respect, hogy belsősként felvállal egy ilyen írást. Kár, hogy a mi sulinkban nem lehetett hasonló. Sok sikert! (boniem)

A blogod kell ennek az iskolának, és bár személy szerint nem mondanám hogy "így tovább", de élvezettel olvasom amiket írsz... (the.freeman42)

„…sok írással tudok azonosulni, bár nem biztos, hogy én is ugyanilyen drasztikus mértékekben gondolkodom. Mindenesetre jó olvasni más véleményt is, mint a sablondumát.” (Cselőtei István, via Facebook)

„Teljes mértékben támogatnék egy blogot, ami az iskoláról szól, és ami elemez, nem csak dicsér, ez a jelenlegi viszont sajnos hazug és félrevezető, intoleráns, bántó.” (Baranyai István)

„Azt hittem, hogy csak én vagyok túl kritikus, és velem van a baj, de ezek szerint nem.” (Nussi)

„Értem én, hogy a blogod pusztán építő jellegű kritika kíván lenni, de többet használnál ha mondjuk elárvult madárfiókák fölé emelnél fedelet (…) jó ahogy csinálod, azzal nem értek egyet, amit csinálsz. Mert egy jó kritikai érzékkel rendelkező valakinek - márpedig te ilyennek tűnsz - rengeteg dolog van amit érdemes is hosszabban górcső alá venni. Villon se az orrtúrástól vált korának krónikásává... ” (Léderer Balázs)

Posztodban nem a tantárgy blokk, hanem sokkal inkább a tantárgyakat tanító tanárok (köztük az én személyem) kritizálására helyezted a hangsúlyt, és erről nem állt szándékomban veled vitát folytatni, véleményt cserélni. (Hegymegi Mariann)

„Ez voltaképp olyan, mint egy nyilvános tanárértékelés.” (egy évfolyamtársam véleménye)

Szigorúan személyiségközpontú címkék

abszurd (12) ajtó (8) akg karácsony (3) akg szülinap (2) akg terminológia (24) alkotóház (3) alkotókör (8) amiről nem beszélünk (8) angol (3) apró (1) az osztály (film) (4) becstelenség (2) bedemárton (3) belső (7) bevezetés (2) cigaretta (7) csengő (5) csibe (8) diákság (16) differenciálás (2) dolgozat (7) e. (3) egy átlagos nap (6) ének (3) érettségi (1) erőszak (1) értékelés (13) ezmegaz (17) f. (5) fesztivál (5) filozofálgatás (8) frissítés (1) go (1) gyik (2) h. (5) házi feladat (1) heti (1) heti apró (10) hipokrita (7) hozzáállás (20) hülyegyerekek (2) humor (1) i. (1) informatika (3) irodalom (2) iskolaújság (5) j. (2) jócucmák (9) jokkmokk (1) k. (1) képességek (1) kisebbségben (1) kisszínes (4) komment (1) kommunikáció (11) komoly (19) korlát (7) közgáz (5) közösség (15) kreatív (8) külvilág (1) l. (4) liberál (18) m. (2) matek (1) matematika (2) média (7) mi. (1) mindennapi naplólapok (14) mo. (2) n. (2) nagy lépés előre (2) német (5) népnevelde (3) nevelés (9) nó. (1) nyelviév (8) nyitás (1) nyitótábor 11 (3) o. (1) offtopik (1) oldalak (1) óráról órára (19) ötlet (3) p. (1) pályázat (1) patrónus (15) pedagógiai program (3) petyhüdt kéz (12) póker (1) portás (1) posztlista (1) projekt (1) r. (2) rajz (3) reakció (19) rendszer (21) restauráció (5) st. (1) számolgatás (2) szemforgatás (8) szervezés (23) szimptómák (10) szolgálati közlemény (29) szülő (1) t. (3) tábor (1) tanár (10) témahét (5) termtud (5) testnevelés (4) tizenkettedik (1) történelem (3) vendégszerző (4)

Utolsó kommentek

  • TooNormal: @szegfű77: Köszönöm, hogy reagáltál :) Közben már elköltözött a blog (ide: alternativity.postr.hu/... (2011.06.14. 21:42) Tanárértékelés
  • szegfű77: Szia, mint épp értékelésben lévő tanár írok Neked.:) Igen kétévente van egy felülvizsgálat, ami l... (2011.06.08. 08:08) Tanárértékelés
  • akghibrid: Természetesen nem kívánok veled párbeszédet folytatni, mivel az általad használt stílus rendkívül ... (2011.03.12. 18:48) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @TooNormal: Csak annyit tennék még hozzá(d) befejezésképp, hogy a levél szerint az elzárkózás első... (2011.03.12. 18:37) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • TooNormal: @baranyaiistvan: István, szerettem volna, ha ennek a kis vitánknak "szépen" lehetett volna vége, d... (2011.03.12. 18:25) A másod-nem-közlés esete a bloggerrel
  • Utolsó 20

Kényszerű szembesülés - családtörténeti dolgozat

2010.11.28. 14:38 TooNormal

Már írtam az egész éves projektmunkáról , s azzal zártam az írást, mennyivel jobban ki van találva, mint a családtörténeti dolgozat. Hadd részletezzem alant.

A tizedik osztály történelemjegyének 1/8-ad része a családtörténeti dolgozat, egy húszoldalas szöveg, formai követelményekkel, a család történetéről a huszadik században. Elméletben azért, hogy ezáltal jobban megismerjük és magunkénak érezzük ezt a történelmi szakaszt. Arról, hogy ez mennyire tölti be funkcióját (pláne, hogy a korról alkotott képünk nagyrészt filmekől és hasonlókból eredeztethető), itt és most nem fogok értekezni.

A hasonlóságok a projektmunkával adottak: egész éves projekt, (relatíve) nagyjelentőségű, nagy beadandóval zárul, komoly(?) utánanézést igényel, valamint szintén önálló feladat. A különbségek, vagyis inkább a problémák - a projektmunkával való összehasonlításban - egészen nyilvánvalóak, szeretném tehát alant kifejteni, miért jobb a projektmunka a családtörténeti dolgozatnál.


Az első és legfontosabb a téma. Jómagamnak nem nehéz húsz oldalnyi szöveget írnom (egy itteni blogposzt átlagos hossza egy és három oldal között váltakozik), de ez persze csak abban az esetben igaz, ha érdekel a téma, amiről írnom kell. Természetesen vegyes felvágott ennek a megítélése és főleg csak a csibém közhangulatát tudom értékelni (ott volt egyszer-kétszer körkérdés, hogy ki hogyan áll), de az alapján levonhatom a következtetést, hogy az emberek egy részének nem kis púp volt ez a hátán. Abból a szempontból, hogy a legtöbbeket nem érdekelt a téma (és szerintem ez tizenhat évesen normális), s abból is, hogy néha az interjúkészítés és az anyagszerzés is macerás  volt. Hogy visszatérjek saját élményeimre: ha nekem egy közepesen érdekes történelmi témát (rendkívül érdekel a történelem) felvetnek és adnak rá két hetet, hogy írjak róla húsz oldalt, gond nélkül meglesz. Onnantól kezdve, hogy - személyes okokból is - nem érdeklő és nehezen megvalósítható adatszerzéssel járó családi dolgokat kell kiderítenem és megírnom, az egész egy nyűg. Míg a projetktmunkánál választható a téma, itt nem (illetve annyiban igen, hogy lehet egy ismerős családjáról is kutatni), s ezáltal egycsapásra ránehezedik az egészre a kötelezőség (és nem egy embernél az értelmetlenség) bélyege.

A második az időbeosztás, illetve annak teljes hiánya. Bármennyire macerás dolog a projektnapló és a konzulenssel való rendszeres konzultáció (erről lejjebb), ezáltal elkerülhető, hogy a gyerekek az utolsó napokon készítsék el a dolgozatot, mint annyian. Hogy hány átkozottul álmos gyerek volt a beadás reggelén, megérne egy anekdotát. Lényeg a lényeg, annak ellenére, hogy le kell adni egy soha számon nem kért időtervet (az enyém egy konkrét időpontot nem tartalmazott, hogyan is tartalmazhatott volna, amikor az utolsó percig próbáltam más témát szerezni - bizonyára nem hisztiztem eléggé), az ember lelkiismeretétől és/vagy lustaságától, esetleg ijesztően magas Pató Pál-kvóciensétől függően az utolsó napra is hagyhatta a feladat elkészítését. Ez nem feltétlen pozitívum, nemde?

A harmadik különbség, ami szerintem szintén probléma, az a konzulens hiánya.
Hogy miért zavar ez engem? Egyrészt a fent emlegetett időbeosztást ellenőrizhetné és láthatná, csinál-e bármit a gyerek, vagy csupán az utolsó pillanatban készül összecsapni az egészet. Természetesen ennél a témánál ez nem annyira releváns, de a személyes konzulenssel gyakrabban és talán könnyebben lehet megtárgyalni a dolgozat állását, mint az egyébként elfoglalt szaktanárral. Ez azonban csak feltételes módban szerepel.

Kötött és sokaknak problémás téma, a munkavégzés felügyeletének teljes hiánya. Három pofon, kiütéssel nyert nálam a projektmunka. És arról még nem is beszéltem, hogy volt, aki telehazudta az egészet és elégedett volt a 68%-os eredményével.

A bejegyzés trackback címe:

https://apamkurvagazdag.blog.hu/api/trackback/id/tr222478856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.lenkeinoemi 2010.11.30. 01:34:00

Sziasztok!

Pár hónapja iskolát keresek a lányomnak, így kerültem ide.
Megerősítésként hatott, az iskolátok mellett ezen blog léte.
Az, hogy vállaljátok a gyengeségeket és hajlandóak vagytok azt a jobbítás szándéka mellett közvitára bocsátani, mindenképpen elismerésre méltó.
A szabad vélemény nyilvánítás és a jobbításra való törekvés ezen formája, eddig ismeretlen volt számomra egy ilyen típusú iskolai közösségen belül.
Ha a szerkesztő valóban egy diák, akkor elsősorban a tanárok számára szeretnék gratulálni, akik kinevelik a jövő számára perspektivikus és környezetét pozitívan formálni képes új generációt.
Az előző cikkhez csak annyit, hogy mint a jelenlegi wikileaks.org eset is mutatja mindig is lesznek olyanok aki inkább el szeretnék kendőzni az igazat, de ott lesznek azok is, akik kiállnak azért.
A történelem és az utókor emlékezete csupán az utóbbiakat őrzi meg.
Mi, ha lehetséges ott leszünk jövőre veletek.

Noémi

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2010.11.30. 22:26:59

@dr.lenkeinoemi: Nem tudom elmondani, mennyire örülök, hogy szerény blogom része egy ilyen döntés meghozatalának. Köszönöm, hogy végre van valaki, aki tökéletesen értelmezte a blogot: aki benne lévő jobbító szándékot látja, még akkor is, ha a szerző oly cinikus is.

Köszönöm! Tényleg. Nagyon.

sasfyd 2010.11.30. 23:30:08

Ezt most tudom hogy nem lehet de LIKE :D

duba_andrea 2011.01.16. 23:55:54

@dr.lenkeinoemi: Kedves Noémi! Próbáltam önnek üzenetet küldeni, de nem válaszolt. Kerestem interneten is, de nem találtam rá a nevére. Kérem jelezzen vissza, fontos lenne.

benderbot 2011.01.19. 19:33:07

@duba_andrea: Felesleges próbálkozni, a hozzászólás nem valódi névről érkezett, ez a blogon korábban már publikáló Morci úr egyik álneve. Hozzászólásával sikerült saját fiát is megtévesztenie. Wikileaks, persze...
Aki cáfolni szeretne, majd mutassa be a hölgyet a felvételizők szülei között, keresse ki az adatait.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.01.21. 01:43:42

@benderbot:

Kedves benderbot!

Sajnállak. Szánlak. Komolyan. Nagyon sokáig úgy voltam vele, hogy nem etetem a trollt. Mert minek? Nem lenne értelme. Ehhez a magam módján még most is tartom magam, azonban az, amit most csinálsz… még engem is elszomorított. Esküszöm, meg akarlak keresni és adni két nagy ölelést, látva, mennyire egyedül érzed magad ebben a csúnya, rossz világban.

A nagy baj az, hogy te túllépted azt a lélektani határt, ahol az ember nem ért egyet velem. Te úgy érzed, meg kell védened valamit – az iskolát, a tanárokat, mit tudom én, mit – tőlem, a csúnya és rossz, „abuzáló” gyerektől, a hálátlan valakitől. Nem akarlak meggyőzni arról, hogy miért jók a szándékaim, bizonyára olvastad a GYIK-et, és nagy valószínűséggel nem értettél egyet vele: továbbra is tiltakozol.

Nézd, láttam, mit csináltál a „Miért félnek a gyerekek?”-bejegyzésnél (meg utána), és levontam azt a következtetést, hogy te egy nagyon buta ember vagy, aki nagyon okosnak hiszi magát: „előcsalogatod” a vendégszerzőimet, majd jól „megcáfolod” a hozzászólásaikat. Nagyszabású, személyes adatokkal dobálózó ellenblogot indítasz, és úgy érzed, elértél valamit az életben. Hogy te majd „megleckéztetsz”. Fogalmad sincs az életről, a jogokról. Hidd el, látom a párhuzamot, amit fel akarsz állítani, ne hidd, hogy ne gondolkodtam volna el rajta, de te egyszerűen csak egy buta ember vagy.

De nem ezért sajnállak, hidd el. Ezt „csak” leszarom. Most azonban oda jutottál, hogy, tényleg, csak szánni tudlak. Tudod, mit látok? Azt látom, hogy egy sötét, idegen világban élsz, ahol az ignoráns, buta emberek körülötted képesek egyetérteni velem és nem veled: egy olyan világban, ahol „nagyságodat” és „kisebbségemet” nem látják.

Szóval mit csinálsz? Természetesen kitalálod, hogy mindenki, aki egyetért velem téved vagy hazudik vagy álkommentelő. Amíg ez csak a véleményed, addig oké. Még hozzászólásban is megírhatnád, hogy szerinted minden és mindenki, ami pozitív reakció a blogra, hazugság. Hidd el, nem tervezlek kimoderálni, mivel nem hiszek ebben (természetesen nálam is létezik „offensive material”, amit el is távolítok, ha úgy látom jónak, egyelőre szerencsére ilyet még te sem írtál). Egy időben az én felfogásomban már-már a „gyűlöletbeszéd”, mint olyan, határait feszegetted: rólam és édesapámról írtál pocskondiázó megjegyzéseket. Rólam írhatsz, igazán nem érdekel: és tényleg, még csak nem is arról, amit írok – elvégre csak téged minősít. Az is téged véleményez, hogy úgy érzed, megengedhetsz magadnak olyan mondatokat édesapámról, hogy „miből szerzi jövedelmét, van-e legális forrása is.”. Komolyan úgy érzed, hogy ennek bármi köze van vagy bármi jelentőséggel bír annak kapcsán, hogy miről és mit írok? Saját magad gyengeségét húzod ezzel alá: nincsenek racionális érveid, csak pocskondiázni bírsz.

Ezért már, hogy őszinte legyek, sajnállak. Hogy miért szánlak? Azért, mert mindamellett, hogy el kell hitetned magaddal: a dicséretek hamisak – mivel nincsenek is rendes ellenérveid, csak sértéseid, mivel nincsenek a koncepciót leszámítva valódi, kézzelfogható tiltakoznivalóid, már egy ideje nem is írogatsz –, leginkább azért szánlak, ami valahol a legszebb az egészben: a világ annyira nem látja, annyira vak, annyira buta szerinted, annyira nem érzi, mennyire „rossz”, amit csinálok, hogy nincsenek támogatóid. Mindenki szid téged. Mit csinálsz erre? Jól megmutatod a világnak… megteremted Duba Andreát.

Csinálsz egy álfelhasználót, akivel „társalgásba” kezdesz: jól megbeszéled az álfelhasználóval, hogy egy álfelhasználó írta a fenti kommentet. Elvégre a te elszállt világodban ez a blog nem lehet pozitív, nem létezhet olyan, hogy valaki ennek hatására döntene úgy, hogy ide hozná a gyerekét. Does not compute, hm? Nem tudsz vele mit kezdeni, igaz? Így hát kreálsz magadnak egy támogatót, hogy végre legyen valaki, aki egyetért veled, miszerint nem létezhetnek pozitív kommentek, csak tévedés és hazugság és csalás lehet. Ennek „bizonyításául”… csalsz. Ezért tartalak egy buta embernek, aki nagyon okosnak tartja magát, ezért szánlak: nagyon nehéz lehet neked, hogy erre van szükséged.

benderbot = duba_andrea; tudom. Kíváncsi lennék, vállalnád-e újabb „nagy ravaszságodat”, ha csak ennyit írnék le, de inkább ezt a képeket ajánlanám figyelmedbe: img831.imageshack.us/img831/1286/benderbotdubaandrea.jpg
Nézd, nem tudom, ki írja a hozzászólásaimat, mivel nem kérem el a kommentelőim személyijeit, nem is tehetném. Nem tudom, ki Lenkei Noémi. Sajnállak, hogy ez a „fogódzód”: kamuhozzászólással bebizonyítani, hogy a dicséret csak kamuhozzászólás lehet. Sajnállak. Szánlak. Nagyon nehéz lehet az életed egy olyan világban, ahol ennyire nem látja a világ vélt nagyságodat.

Nagyon frusztrált lélek lehetsz, ha a bloggal kapcsolatos problémák kvintesszenciáját édesapámban látod, aki nem írt semmit álnéven, csupán nem úgy kezdett el kommentelni, hogy „én vagyok a papa”, hanem szülői minőségéből kilépve, külső szemlélőként védett (szerintem ez így sokkal többet ér: gondolatain nem változtat a tény, hogy az édesapám, gondolatainak megítélésén sem fog). Most vele akarsz vitatkozni, a bloggal, az ő létével, az ő dolgaival, velem, a gondolataimmal, amit csinálok, vagy apukám rendszámáról írogatsz totális ökörségeket…? Te magad érzed úgy, hogy ez a legerősebb lapod a pakliban. Innentől kezdve a helyedben inkább elgondolkodnék, van-e bármi valódi mondanivalód, valódi szubsztantív érved. Bármi konstruktív. De komolyan. Remélem, nem ez az internetes faszverés szolgál önmegerősítésedül. Akkor még jobban sajnálnálak.

Nem vagyunk messze egymástól, elvégre arról írsz, amiket egyes órákon mondtam. A jelek szerint naponta nézzük egymás képét. Ha végre elárulnád, hogy ki vagy (az én kilétem sosem volt titok…), akkor talán kezdhetnénk is valamit egymással. Vagy akár beszélhetnénk is erről, ha látod értelmét. Így viszont csak egy vagy a sok gyáva nethuszár közül, aki csak rombol. Névvel, kiléttel nem vállalod destruktív agendádat? Én sosem tagadtam, hogy ki vagyok – csupán nem láttam értelmét, hogy az internet azt olvashassa, hogy Kelemen Csaba Herkules. Tessék, itt van: örülsz?

Senki nem fog cáfolni téged, mivel senkit sem érdekel a hisztid. :) Ezt ugye te is látod?

Az AKG kéretlen páncélos lovagját szeretném megkérni, hogy emelje fel sisakrostélyát, hadd pillantsuk meg orcáját! Jelenleg ugyanis az árnyékból köpködsz rám, aki lámpafényben áll, jót és rosszat egyaránt várva.

benderbot 2011.01.21. 11:09:07

Valóban szükségét láttam, hogy megpróbáljam válaszra, reakcióra bírni a titokzatos hozzászólót, ehhez pontosan olyan módszert használtam, mint ő maga. Ha ez a módszer elítélendő, azt leginkább a családban kéne megbeszélni, apukával, nem pedig egy "troll" szemére hányni...

benderbot 2011.01.21. 11:16:13

Tényleg, Lenkei Noémi álszemélyisége miért nem zavar téged, egy másik pedig miért igen? Az egyetértő, támogató szándékkal alkalmazott stikli számodra elfogadható, az ezt leleplező viszont nem? Hol az egyenlő mérce? Vagy csak az érdekek harca számít?

benderbot 2011.01.21. 17:16:17

A hisztérikus hozzászólásod persze érthető, hiszen sokat jelentett neked "Lenkei Noémi" támogató írása, és ezt most már elég sok helyen próbáltad felhasználni. Mivel ez a támogatás csak annyira igaz, mint amennyire korábban édesapád próbált "kivülállóként" a támogatásodra kelni, foggal-körömmel véded nem létező személyét.
Valótlan állításokat teszel a bejegyzéseimmel kapcsolatban, ám ezeket mindenki könnyen ellenőrizheti, így sikertelenül próbálod meg ezekkel hitelteleníteni mondandómat.
Nem igaz, hogy a veled egyetértő véleményeket álkommenteknek tartottam, az viszont igaz, hogy édesapád álkommentjeit felfedtem két esetben is. Talán továbbra is véded ezek valódiságát? Lenkei Noémi bejegyzéséhez tartozó e-mail cím felfedésével még adós vagy - ezt a lépést különben megteszed, ha érdekeid ellen van, ha praktikámat akarod felfedni, ha érdekeid ellenére kéne ugyanezt a praktikát leleplezni, azt nem vállalod. Vagy talán Morci úr sem az a személy, akinek én állítom? A nagy hallgatásod erről a témáról még nem igazolja álláspontodat.
Nem igaz, hogy "vendégszerzőid" állításait megcáfoltam, vitában nem voltam velük, ugyanis ők voltak azok, akik a nyilvánosság előtt igazolták az én állításomat, cáfolták a cikked alaptézisét.
Személyed nem volt semmiféle támadásomnak célpontja, mindössze az általam valótlannak tartott állításaid, illetve az a személy, aki elsőként próbálta az olvasókat félrevezetni, ennek lelepleződése érezhetően zavar téged. A módszert tőle vettem át.
Tehát hogyan teszel különbséget két álszemély véleménye között, ha a véleményük valós személy véleménye, viszont az egyikük célja az olvasók befolyásolása, a másik viszont csak neked szóló magánlevélben jeleníti meg a véleményt?
Várom a cáfolatokat, ahogy írtam korábban: aki cáfolni szeretne, majd mutassa be a hölgyet a felvételizők szülei között, keresse ki az adatait. Ennek ellenkező irányú igazolására viszont valószínűleg nem kell sokat várni.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.01.21. 17:34:54

@benderbot: Nem tudom, mióta érzed ezt a fajta kommunikációt hisztérikusnak, mindenesetre, ha annak tartod, akkor még annál is nehezebb neked, mint amit eddig gondoltam, elvégre akkor számodra minden hisztérikus.

Tudod, azok után, hogy nagy hangú állításokkal érkezel a blogra, aztán magadat nagyon ravasznak tartva pszeudocáfolod a posztom, majd jogokat sértő, téged minősítő blogot indítasz, majd most fogod magad és gyártasz magadnak egy támogatót, nem tartok jelentőséget a véleményednek.

Talán már észrevetted, hogy egy jogállamban a vádat szokták bizonyítani és nem a védelmet (mint ahogy én tettem... khm). Mindennek ellenére prezentálnék neked egy képet, hogy lásd, Noémi mindenféleképpen valaki más:

Azzal érkeztél a blogra, névtelenül természetesen, hogy "Mindez persze kamu, Luci kitalált személyekről regél" - az illetők megjöttek és elmondták, hogy még az AKG-ban is ideálisabb, ha bizonyos dolgokat az ember anonimként tálal: „Őszintének lenni jó, de még sz AKGban is vannak határok, és a jó tanár viszony szükséges mindenki számára úgy érzem.”

Ha úgy érzed, nincs szükség az anonimitásra, engem is nemlétező anonimitásomért vádoltál (és nemlétező kommentmoderálásról regéltél), te miért nem vállalod a neved? Miért nem tartod vállalhatónak, amit csinálsz? Miért kell most már két álnév mögé bújnod, kedves benderbot?

Természetesen nem kötelező egyetértened, érezheted úgy, hogy megcáfoltál (ezzel engem speciel a magyarországi politika fekete-fehér mivoltára emlékeztetsz, ahol semmi sem lehet igaz, amit a másik mond), tényleg, teljesen nyugodtan. Amit most csinálsz, azonban nem ez.

Olyan taktikákat "veszel át", amit előtted senki sem alkalmazott. :) És ez, tényleg, igazán, csak téged minősít.

Szerintem kettőnk közül nem én vagyok az, aki a finis sanctificat media elvében hisz. Nincs itt harc, soha nem is volt. Hát mikor foglalkoztam én veled? Most esetleg igen. De most is csak puszta sajnálatból.

benderbot 2011.01.21. 17:41:55

Bár gondolom érthető volt, azért a szétcsavart mondatomat normálisra csavarom: "ezt a lépést különben megteszed, ha érdekeid !így kívánják!, ha praktikámat akarod felfedni, ha érdekeid ellenére kéne ugyanezt a praktikát leleplezni, azt nem vállalod"

Egyébként meg sajnálom, hogy a blogger a súlyos személyeskedés ingoványos talajára tévedt, ez korábban valóban nem jellemezte őt (vitapartnereivel szemben), remélem higgadtan tudja majd elemezni a teendőket, és lemond "Lenkei Noémi" támogatásáról. Vagy bemutatja őt nekünk - ez esetben viszont én tűnök el innen örökre, ezt igérhetem.

benderbot 2011.01.21. 18:11:04

Javaslom mindenkinek, hogy írja be a gugliba ezt: "dr. Lenkei Noémi"
A személy létezik, igaz, csak a jelen blog oldalán... de ott sokszor!

benderbot 2011.01.21. 18:41:17

Nem indítottam blogot, bár terveztem, azon terveim szerint jelen blog durva, sértő és személyeskedő bejegyzései lettek volna összegyűjtve. A blogger személyeskedése (nem én minősítettem először így), de még inkább apjának álca mögötti támogatása késztetett arra, hogy lássák mindketten a hasonló stílust, visszafelé. A blog csak azok számára vált elérhetővé, akik a postr oldalon a nickem adatait fürkészték, így olvashatta azt a blogger - rajta kívül más talán nem is. Végül úgy döntöttem, hogy a blogot nem élesítem, elálltam attól, hogy a bloggert durván szembesítsem a saját stílusával, apját sem akartam megsérteni, miután beszüntette posztolását ezen a blogon.
Persze a gyűjtés még létezik, kérésre szívesen elküldöm bárkinek.

benderbot 2011.01.21. 18:57:21

Most játsszuk újra a "ki nyer az odaillő idézetekkel" játékot?

BLOGGER:
"Miért féltek, gyerekek? Mit csinálnak a tanárok, hogy csak név nélkül vállaljátok a véleményetek? A baj nem veletek van..."
Hát kivel? Sanda célozgatás...

A vendégszerzőkre hivatkozik, ők viszont cáfolják állítását:
1. "Nem, egyáltalán nem félek megbeszélni semmit tanáraimmal. Hiszen az iskola egyik alappillére is az, hogy a diák-tanár kapcsolat egy igen különleges kapcsolat, és ezálltal sokkal könnyeben lehet a problémákat is kezelni."
2. "Alapvetően nem félnek a diákok és magam sem félek a véleménynyilvánítástól, hiszen évente erre is kérnek fel minket számos formában... "

Persze egyikük (!) ezt is írta: "Őszintének lenni jó, de még sz AKGban is vannak határok, és a jó tanár viszony szükséges mindenki számára úgy érzem" - Ez valóban azt jelenti, hogy az etikus megoldás anonim módon, a nagy nyilvánosság előtt ekézni a tanárt? Ez mennyivel előremutatóbb, mint megbeszélni vele a problémát, ha van, ezt pedig a vendégszerzők szerint is félelem nélkül megtehetik.

TooNormal · http://alternativity.postr.hu/ 2011.01.21. 20:23:41

Szerintem voltam én már sokkal, sokkal személyeskedőbb itt a blogon :) Ha már itt tartunk, remélem, nem veszed személyeskedésnek, ha azt írom: egy kommentbe is összesűrítheted a mondanivalódat.

Nem értelek téged, tényleg nem írtál blogot? Vagy mégis? Kérlek, ne írd két sor alatt az ellenkezőjét. Ha érdekel, nekem az [origo] egyik dolgozója küldte el a blogodat, nem követtem a munkásságod. Azt ugye tudod, hogy személyes adatokkal dobálózni jogi kategória? Nem véletlenül hívta fel rá ő is a figyelmem, bármikor levetethettem volna szimplán csak a jó hírnév megsértésére való hivatkozással. Nem feltételezem, hogy az én blogomnál hasonló lenne a helyzet.

Édes vagy, hogy azzal érvelsz, Magyarországon szinte senki sem használ Citromailt. Ha igazad lenne, már beszüntették volna a szolgáltatást. Elképesztő, milyen elvont és buta érveid vannak - de most komolyan, azért, mert citromailes felhasználókkal írtak a blogra, az már összeesküvéselméletre elegendő? Ez a legerősebb fogódzód?

Továbbra sem tudom, ki Lenkei Noémi. Még az sem bizonyítana semmit, ha nem lenne ilyen egyén a felvételizők közt - bár már az én kíváncsiságomat is felkeltetted az egésszel kapcsolatban.

Édesapám kommentjeire, hozzászólásaira ráhatásom nincs, talán azt is tudod, hogy az élet szomorú fordulatainak hatására nem is töltünk annyira sok időt együtt, mint amennyit apa és fia elvileg egy fedél alatt kellene, hogy töltsön. Bármit is csináljon, semmi köze a bloghoz, amivel szemben neked ellenérzéseid vannak - elvégre nem kommentálnál itt, nem vádolnál hazugsággal (még ha csak taktikából is), ha nem akarnál velem is kezdeni valamit.

Tudod, mit látok? Te voltál álszent, te voltál - bocsáss meg a szóért - néhol primitív, te gyártottál magadnak egy nemlétező támogatót, és most is te kapálódzol. Andy Warholra utalva: letelt a tizenöt perced. A továbbiakban ismét nem kívánok veled foglalkozni, mert a "ha", "esetleg", nemlétező és bizonyítatlan csalások és a "személyeskedés" birodalmában járkálsz, én pedig a te esetedben csalással, félrevezetéssel, hazugsággal, rágalmazással tudok villogni.

További kellemes akármit, remélem, egyszer majd te is meglátod azt a bizonyos lényeget, amit mindannyian mindig is keresünk :)

Luci búcsúzik tőled, ismét. Mindent elmondott neked - és azoknak, akik olvassák ezt a kis párbeszédet -, amit szeretett volna.

benderbot 2011.01.22. 11:23:00

Állításod nem igaz, a tervezett blogon ugyanis nem volt jogsértő anyag, minden egyes információ forrása az általad és apád által nyilvánosan publikált szöveg. A sorozatokingyen.magyarorszagra pont hu webes szolgáltatás jogi tisztaságát firtatni nem ésszerűtlen, talán a blog.hu sem véletlenül tiltotta le a hivatkozás használatát a bejegyzésekből - ezért nem lehet a címet rendesen kiírni. Személyes adatokkal nem dobálózom, mint írtam, minden forrásom publikus, weben elérhető adat. Például apád írt a 94-ben 10 éves fiáról, majd a blogodon drukkolt cikkeidnek "kívülállóként", de könnyen beazonosítható módon, a neve is nyilvános információ, tevékenységéhez és bejegyzéseihez is kötődik (www.domain.hu/domain/domainsearch/?domain=magyarorszagra&tld=hu), a nevét Morci úr más forrásokon is felfedi. Az információk ilyen összekapcsolása miért lenne jogsértő?
A weben, az érintett által is közölt "név" adat lenne az a személyes információ, ami jogsértő? Vagy annak firtatása, hogy szerzői jogsértést gyanítok amögött, hogy üzleti tevékenység folyik a jogvédett anyagokra mutató linkek (a feltöltéses megosztás persze nem bizonyítható) összeállításával? Talán kérdezzük meg az Artisjust erről, hiszen feljelenteni már úgysem fog, mivel a szolgáltatást apád nemrégiben hirtelen megszüntette.

A következtetést mindenki maga vonja le, ki lehet "dr. Lenkei Noémi", hiszen egyelőre csak következtetni lehet kilétére. Mégpedig ezekből:
- A blogra regisztrált emailjére küldött üzenetemre 1 hónap elteltével sem reagált (más is próbálkozhat vele, hátha sikerrel jár).
- Erre az internetet használó értelmiségi "személyre" egyetlen internetes hivatkozás sem mutat - ilyen esettel még nem találkoztam, sajnos mindenki felkerül a netre (kereshető lesz), aki kapcsolatba kerül vele interaktív módon (tehát nem csak olvasgat), ez elkerülhetetlen. A "személy" tudott regisztrálni a blog.hu-ra, a citrommailre, bejegyzést küldött, tehát nem tekinthető csak netes olvasónak.
- A citromail-es cím nem igazolja a személy valódiságát, ezt egy hivatali vagy netes szolgáltató címe inkább megtenné (persze az sem feltétlenül), a gyanút tehát csak erősíti ez a tétel
- A bejegyzést hétfő éjjel fél kettőkör küldte, ami nem a tipikusan aktív időszaka a kislányos anyukáknak (másnap munkanap, tanítási nap), sokkal inkább mondjuk egy olyan férfiembernek, aki webes szövegek publikálásával foglalkozik hivatásszerűleg, mint apuka.
- Amennyiben a személy nem valóságos nevet használt, úgy olyan ember lehetett, akinek erősen érdekében állt támogatni a bloggert, ha ilyen megtévesztéshez folyamodott. Ez a korábbi tapasztalatok alapján maga a blogger vagy édesapja lehetett.
OFF * Az apja ugyanis kifejezetten sok fórumon hirdeti a blogot, mint "Érdekes téma, jó blog" (a saját Szerencserizs blogján) az Index "Milyen suli az AKG?" fóruma (öröm lehet ott olvasni az apámkurvagazdag kifejezést, ahol a szülők keresik az iskolát gyermekeiknek), az Ellenőrző blogon hasonlóképpen. Úgy tűnik, valamiért azokat a fórumokat tiszteli meg ezzel az iskolát becsmérlő jelzővel, a blog nevével, ahol az iskolaválasztásról folyik diskurzus. * ON
- A személy a bejegyzésében egy olyan cikket és annak kommentjeit emlegeti fel, ahol a blogger apja lelepleződött, ahonnan kivonult. Ha a személy a blogger apja, akkor ez könnyen érthetővé válik, új nick kreálásával vágott vissza, két legyet egy csapásra (talán kevésbé lett volna gyanús a bejegyzése, ha nem teszi meg ezt a visszahivatkozást sérelmei miatt). Ha ez igaz, akkor az én kis praktikám, a két nick használata a válaszadás kiprovoklására kiskutyafüle ehhez képest.
- A személy hivatkozik a Wikileaksre, jelen blogot hasonlítja hozzá, amivel igen kedves gesztust tesz a bloggernek, hiszen rögtön másnap, majd után is, a bloggertől is megtudhatjuk a Facebookon, hogy érdekli ez a téma - a személy ezt már előttünk tudhatta.
- Rendben, használnak még citromailt (hiszen nem szűnt meg:), és annak is megvan a maga valószínűsége, hogy mindhárom személy, a blogger, az apja és drlenkeinoemi is ugyanezt használja. Válaszolva: nem, nem ez a legerősebb fogódzóm.

A dolog viszont bebizonyosodik, ha megismerhetőek lesznek majd az iskolába felvételizők szüleinek nevei. Ha a fenti név nem szerepel majd köztük, akkor talán a blogger is változtat a kettős mércén, és ezt a kamukommentet is elítéli, ugyanolyan vehemenciával, mint azt tette korábban. Mivel ezt írja: "bár már az én kíváncsiságomat is felkeltetted az egésszel kapcsolatban.", talán remélhetünk ilyet.
A komment szövegéből (ha azt valódinak tekintjük) egyértelműen következik, hogy a felvételin ott lesz a szülő, ezt kár elkenni.

Valóban nem te tehetsz arról, hogy mit tesz apád, én azonban ezt nem is tőled kértem számon (őt vártam és várom most is színvallásra), ellenben te estél nekem, és kikérted magadnak az egészet, szánnivaló fogyatékosnak jellemeztél, majd a jó hírnév megsértését kérted számon.
Végezetül: a Finis sanctificat media alkalmazását vajon számonkéred majd édesapádon is, aki művészien próbálja meg manipulálni az olvasókat?

benderbot 2011.01.23. 09:07:24

@TooNormal: A jó hírnév megsértésére kényes blogger vajon miért csak szelektíven kényes erre? Az érzékenységét nem sérti, amikor a közösség által könnyen beazonosítható személyekről így ír:
- Három nap anyagából 30%-ot írni úgy, hogy órákon át tanulsz otthon? Vagy orvosi eset vagy, vagy szarsz az egészre. Az egy dolog, hogy nyilvánvalóan a szüleid tárcája miatt vagy itt...
- Igen ám, de kiütköznek személyiségének vállalhatatlan vonásai: nem túl intelligens
- Róla igen durva pletykák terjednek,... pletyka, mely erősen tartja magát.

Javítás: 94-ben 10 éves - helyett - 2004-ben 10 éves, tehát 94-ben született.
süti beállítások módosítása